Ето как извадиха на три етапа психично болния Петър Коджейков от апартамента му в „Стрелбище“

0
1559

Главният секретар Георги Костов разкри подробности за операцията в столичния квартал

При операцията в столичния квартал „Стрелбище” няма пострадали. Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, след като приключи операцията по извеждане на барикадиралия се в дома си бивш полицай Петър Коджейков.

„Произведе 3 изстрела по посока на полицейски служители. Няма пострадали. Бяха взети всички предохранителни мерки и категорично в цялата операция няма пострадали – няма служител или гражданин с огнестрелни наранявания”, заяви Костов.

„Взимахме адекватни тактически решения, операцията продължи доста дълго – 18-19 часа, защото протече на три етапа“, разясни главният секретар на МВР. „Първият етап следваше да се защитят гражданите, които потенциално биха могли да пострадат от негови действия. Да се вземат всички предохранителни мерки за служителите. Да се вземат мерки, за да се изведе съпругата, която беше в деликатно здравословно състояние и след това чак да се пристъпи към задържане на лицето”, обясни той. Костов посочи, че Коджейков има здравословен проблем, а не е терорист, така че основното в операцията е било животът издравето му да бъдат запазени.

„Множество от структури на МВР свършиха своите действия по закон, без да се бърза. Като на всеки етап, до който достигаше операцията се взимаше адекватно решение за последващи действия”, коментира Костов. Той посочи, че в момента текат всички необходими процесуално-следствени действия, след което ще се извършат и необходимите експертизи. „Много е рано да се говори а обвинение”, добави главният секретар.

Във връзка със състоянието на Коджейков Георги Костов заяви: „Той е в такова състояние, че няма да може да даде логично обяснение точно към сегашния момент. Още повече, че му бе оказана и медицинска помощ. Получи определени успокоителни лекарства след видимата си нервна превъзбуда”. Той каза още, че бившият полицай има определени здравословни проблеми, които са в основата на създалата се ситуация, и добави, че е факт, че той не се води на психиатричен отчет.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук