Дрон падна на косъм от главата на Хиршер

0
846

Носителят на Кристалния глобус при скиорите алпийци за 2014 година Марсел Хиршер се размина на косъм с падащ дрон по време на нощния слалом от Световната купа в Мадона ди Кампильо. Австриецът се спускаше във втория манш, когато летящата машинка с камера, предаваща състезанието по телевизията, падна на около половин метър от него. 26-годишният майстор на слалома не пострада и беше напълно спокоен, до момента в който разбра какво се е случило от видеозаписите. „Не усетих нищо по време на карането. Но това е абсолютно безобразно. Не ми се мисли какво можеше да се случи. Кой носи отговорност за това?“, беше първата му реакция. После обаче прие на шега всичко и публикува снимка с прелитащия дрон в профила си в Инстаграм и добави към нея шеговития текст „Тежък трафик във въздуха над Италия!“.

Директорът на състезанието Маркус Валднер не успя да намери логично обяснение на инцидента. „Избегнахме истинска катастрофа, призна той. – Проверихме, че дронът е трябвало да лети в коридор до пистата, но незнайно защо той навлезе над нея и падна.“

Марсел Хиршер завърши на второ място в този слалом, като беше изпреварен с огромната разлика от 1,25 секунди от младия норвежец Хенрик Кристоферсен, който спечели пета победа в тази дисциплина и общо 6-а в кариерата си. Друг австриец – Марко Шварц, обаче направи голям удар, като скочи от 17-о място в първия манш на трето след втория.

След инцидента от федерацията забраниха дроновете по време на състезания за Световната купа. Решението е лично на рейс директора Маркус Валднер.
„Докато аз нося отговорност, дроновете ще бъдат забранени, защото не са безопасни за състезатели и зрители“, каза Валднер пред АП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук