Руснаци изгоряха с имоти в Слънчев бряг заради задлъжнял строител

0
1465

Съдия-изпълнител обяви на публична продан имотите на шест руски семейства

Шест руски и едно британско семейства изгоряха с апартаментите си в луксозния комплекс „Камелия“ в Слънчев бряг, след като станаха жертва на задлъжнял строител.

Домовете на Елена Липка, Владимир Нартов, Алина Макарова, Михаил Образчов, Андрей Борисович и Наталия Николаевна, както и на британеца Стюарт Франклин са обявени на публична продан заради дългове към Централна кооперативна банка. Цените на жилищата са от 60 до 120 хил.лева или средно по 500 евро на кв.м., разказва „Флагман“.

Чужденците са имали неблагоразумието да закупят ипотекирани жилища от строителната фирма „Гранд Камелия“ ООД, която така и не е заличила ипотеките. Жертва на подобна схема са и десетки семейства в Приморско(ВИЖ ТУК).

Дори и да искат да търсят обезщетение от фирмата, която ги е измамила, те едва ли ще могат да осребрят активите й.

От 2013 година компанията има куп промени на собствеността и ръководството. Към днешна дата дяловете се държат от офшорка, регистрирана в Кипър, а собственик е никому неизвестен ливански гражданин.

„Обикновено руснаците се подвеждат, защото според тяхното законодателство, след като закупят ипотекиран имот, то ипотеката автоматично се заличава. В България обаче не е така и те стават жертви на недобросъвестни търговци“, обясниха юристи.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук