Такава трагедия с бебе България не помни

0
144

Семейството е от ромски произход и има още шест деца. В къщата цари невъобразима мизерия

Трагедия с невръстно дете се е разиграла в свищовското село Александрово. Бебе се е задушило, заспало между родителите си в леглото. В нощта срещу неделя двумесечното момиченце плакало много и майката го сложила да спи между нея и съпругът и. На разсъмване обаче майката и бащата открили кърмачето безжизнено, съобщава „Труд“.
Семейството е ромски произход и има още шест деца. В къщата цари невъобразима мизерия.

За инцидента е сигнализирана полицията.По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс за убийство, с оглед констатирана смърт. Това съобщи Илиян Благоев, говорител на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

“При първоначалните неотложни действия при огледа и разпитите, няма следи от травматични увреждания и насилствена смърт на момиченцето. Става дума за нещастен случай. В злополучната нощ детето е било със заловена в завивките глава, повърнало е като е асперирало кърма и се е задушило”, допълниха разследващите.

Това е установено при извършената аутопсия на тялото на бебето в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново.

Работи се по няколко версии за причината за смъртта на бебето – родителска небрежност, болест, настъпил инцидент. Родителите не са задържани.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук