Трусовете в патриотичната коалиция продължават

0
12186

Драмите в редиците на патриотите продължават. Атакистът Волен Сидеров обвини Валери Симеонов, че клати коалицията.

От НФСБ контраатакуваха с изявлението, че ВМРО и „Атака“ явно обслужват олигарсите.

Валентин Касабов подчерта, че са спестени 58 милиона лева на държавата заради вчерашната промяна в ЗОП.

„Кой клати коалицията“, пита той и отсече: „Не търпим безпринципни позиции.“

Какво ще се случи с патриотичната коалиция, тепърва щяло да се реши на съвет на НФСБ.

ВМРО и Атака се държат, според него, като малки деца, които не знаят какво правят.

„Опозицията в момента я няма“, притеснен е Касабов. Опозицията се скатала.

„Някой обслужва олигарсите“, категоричен бе Валентин Касабов. „Тези някои явно са ГЕРБ, „Воля“ и нашите партньори, какво се случва“, притеснен е депутатът от НФСБ.

През октомври миналата година личо вицепремиерът Валери Симеонов внесе сигнал до ВКП във връзка с приватизацията на Български морски флот.

Припомняме, че още вчера депутатът от НФСБ обяви, че като напълно лобистки промените в Закона за обществените поръчки, които спестяват 58 млн. лв. на БМФ и Кирил Домусчиев, дължими от според съдебно решение. По думите на Касабов промените в закона се дължат на страх и зависимост от страна и то лично на премиера, а са внесени от депутата Данаил Кирилов. По-късно в кулоарите на народното събрание Кирилов отрече той да е вносител на поправките. Стана ясно, че официално те са внесени от двама депутати от „Атака“ и ВМРО.

В последния месец за трети път се повишава напрежението между коалиционните партньори. Само преди две седмици това се случи покрай предложението за увеличение на акциза върху бездимните цигари. Предложението дойде от ГЕРБ, но от Обединени патриоти се обявиха против. Днес обаче депутатите гласуваха по-високия акциз.

В началото на туристическия сезон напрежението се повиши и между министър Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов – както и миналата година покрай шумните заведения в „Слънчев бряг“ основно. Законопроектът на Симеонов за шума обаче мина в пленарна зала миналата седмица.

Напрежение имаше и вътре в малка коалиция покрай спорния законопроект за горивата, предложен от депутата Емил Димитров – Ревизоро и отхвърлен от хората в НФСБ. Наложи се лидерът на „Атака“ Волен Сидеров да влиза в ролята на помирител, за да се уталожи тона в групата на Патриотите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук