Борисов обяви сензационно кои партии трябва да направят коалиция след вота!

0
152

Изключително се радвам, че днес мога да бъда тук с вас – сред приятели. Тук съм заедно с главния секретар на най-голямата европейска партия. Тук сме да предадем послание и то е, че имаме нужда от вас и сме ваши партньори и приятели. Това заяви Манфред Вебер по време на предизборна конференция на ГЕРБ. 

„България и всички ние стоим пред едно историческо решение. Изборите ще се проведат в трудна ситуация – рецесията расте, имаме инфлация, война и мобилизация, която прави ситуацията тежка. Моята молба към всички граждани – моля, отидете и гласувайте“, призова той.

„В такива несигурни времена е изключително важно кой ще поеме отговорността и трябва да се обърнем към сигурен партньор – ГЕРБ и Борисов. Те донесоха стабилност и трябва да се уважават. Те могат и знаят как да носят отговорност. По време на разговорите ни съм се убедил, че Борисов може да поема отговорност и знае как да се справи с кризите. Трябва да се уповаваме на опита и сигурността.

Какво трябва да направим се? Първото противопоставяне на руския империализъм срещу европейската идея на приятелство и партньорство. Противопоставянето, което виждаме, е на имперския колонизъм, който иска да се разпространи от Русия срещу мирното съжителство на приятели. Бойко Борисов и ГЕРБ направиха ясен и категоричен избор – те са на страната на мира, антируската агресия, както и Гари Каспаров каза – те са на страната на демокрацията и свободата“, обяви Вебер.

Той подчерта, че предстои тежка зима, в която трябва да има много солидарност.

„Трябва да направим всичко възможно да овладеем цените, за да можем и тези печалби, които се генерират, да могат да бъдат вложени в полза на гражданите. Имаме нужда от солидарност по отношение на газа, защото се радвам, че след няколко дни ще потече газ от Гърция и искам да благодаря на Борисов, че Европа и гражданите ще имат достъп, защото беше постижение на правителството на Борисов“, каза Вебер.

Той заяви, че трябва да се води диалог за бъдещето на ЕС.

Вебер се прегърна с Борисов преди лидерът на ГЕРБ да вземе думата.

„Благодаря ти, Манфред. Благодаря на всички. Винаги съм казвал: „Народ, който няма памет и не помни знака на СДС и отиде и се прегърне с БСП, като „Да, България“, не може да говори за дясноцентристко обединение.“ Нямат работа с БСП. Знам, че се вълнувате и някои не издържат, но нашата отговорност е голяма. Имаше кризи – гръцката.

Първото ни правителство преодоля най-голямата финансова криза. После дойде мигрантската криза. Благодарение на европейската комисия и турския президент, България бе сочена за пример за справяне с миграцията. От вчера имаме извънредно положение в две области заради мигранти. Хиляди мигранти, безконтролно.

Как се справяхме ние? След това дойде ковид кризата. Благодарение на славните ни доктори, сочиха България за пример. Първи затваряхме, първи отваряхме и гледаха какво правим. Сега направиха така, че да рухнат цели системи. Ние ги хулим, ама какво предлагаме? Казахме с програмата.

Екипите и Томислав Дончев работиха много. Застанахме твърдо и помогнахме на Северна Македония и Албания, застанахме твърдо зад Украйна след агресията на Путин и стоим до края. Както Гари Каспаров и Манфред Вебер подчертаха.

Дани Митов внесе законопроект да дадем оръжия на Украйна. В момента фигурите са бели и черни и много лидери се произнесоха, че не може и така, и така. Трябва ясна и твърда позиция. Може би ни струва нещо, но нашите партньори трябва да знаят, че единственият изход за България е мощна коалиция от центристки десни партии, които знаят къде отиват.

Опитват се да изкарат, че ГЕРБ имат страхотно бъдеще, ако ме няма мене. Вие се радвайте, докато ме има мене, защото съм добър човек. Представете си, ако се събудя с друга мисъл и ви докопат Томислав, Делян и всичките. Тука има два реда, които ви се точат. Как си представяте да сте министри, как ще се оправите с тях без мене? Не си го причинявайте.

Не пожелавай жената, в случая партията на другия, защото ще стане твоя. Ние изглеждаме, че сме подредени и дисциплинирани. Какви спорове и какви характери са тези и за да вървят зад мен, те са се убедили, че вървят на правилното място. Не си го причинявайте. Уважаваме тези, които ще гласуват за вас. Уважавайте тези, които ще гласуват и за нас.

Никакъв проблем България не може да има, ако лидерите на ГЕРБ, ДБ, ПП и ДПС направят управление. Какъв проблем ще има България? Всички показатели ще бъдат нагоре!

Притеснявам се от „Запорожие“. Всеки ден ракети падат и предизвикват авария. Много е близо до нас, а сме наплашени от Чернобил. Първи сме по онкозаболявания в Европа. Направете така, че да се гарантира сигурността. От една авария ще заминат земеделие, туризъм и животновъдство и живота. Събери ги, Вебер. Знам, че имате лидерски срещи. Това е огромна тревога за нас“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=2803834493080095

blitz.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук