Шокиращи разкрития за жената до Петър, който уби 15 г. Филип на зебра в София

0
508

Експертиза вече показа, че джигитът е бил с 2,1 промила алкохол в кръвта, когато помел тийнейджъра на зебра

Жената, качила невръстното си дете при пияния джигит Петър Тодоров, който прегази 15-годишния Филип на пешеходна пътека в столицата, увърта пред разследващите, обяснявайки, че не видяла приятеля й да употребява алкохол преди трагедията, пише „Телеграф“.

„Не е пил пред мен“, твърди свидетелката Деянова пред прокуратурата. Запознати обаче казват, че тя живее на семейни начала с Тодоров, който е в процес на развод със законната си съпруга, и вероятно това е защитната й версия, с която иска да го прикрие и да оправдае собствената си глупост, че му е позволила да шофира в такова състояние.

 

Сестрата на прегазения Филип изненадващо обяви кой е виновен за убийството на брат й!

Има данни, че са били в района на заведение на „Славянска беседа“. Оттам джигитът е минал неколкостотин метра с автомобила, преди да помете Филип.

Възмутително

Експертиза вече показа, че джигитът е бил с 2,1 промила алкохол в кръвта, когато помел тийнейджъра на зебра вечерта на 2 септември на метри от МВР на столичните улици „Ген. Гурко“ и „Цар Шишман“. Скоростта му пък била около 88 км/ч при ограничение в района 30 км/ч.

Джигитът летял по тясната улица с 88 км/ч .

Над десетината души от близкото заведение, които станали свидетели на трагедията и са дали показания пред разследващите, обаче са категорични, че мъжът е бил видимо неадекватен, когато отговарял на полицаите.

„Чу се страшен удар“, спомня си Мартин от близкото заведение, което е на метри от пешеходната пътека. Камера е заснела зловещия удар. „Той спря чак при улица „Шести септември“, защото пред него имаше коли, които му пречеха.

Ако не бяха те, сигурно щеше да избяга“, каза служителят от заведението. След удара детето изхвърчало на няколко метра и останало на място. Друг свидетел разказал пред разследващите, че джигитът настъпил газта, защото искал да мине преди момчето по пешеходната.

Това е Петър, който уби 15-годишния Филип на „Гурко“ СНИМКИ

Скръб

Ден след трагедията на мястото, където загина Филип, се събраха негови близки, приятели и съученици от 32-ро училище, където момчето е учило до 7-и клас и от Първа английска гимназия. Прегръщаха се и плачеха.

На лобното му място дойде и майка му, която през сълзи каза, че още го чака да се прибере и призова другите майки: „Пазете си децата“. Жената каза, че във фаталната вечер се е прибирал по обичайния маршрут от разходка с приятели. „Филип беше винаги засмян.

Дори когато в края на миналата учебна година си счупи ръката и беше гипсирана, все едно нищо не беше станало. Смееше се и се шегуваше. Обичаше плуването и други спортове и имаше много приятели“, разказаха деца от Първа английска гимназия.

Те оставяха цветя на пешеходната пътека на ул. „Цар Шишман“, която 15- годишното момче не можа да пресече. Момчето ще бъде погребано в понеделник, споделиха запознати.

След трагедията с Филип се организираха и протести с искане за изменение на правилата за движение по пътищата и по-строг контрол и сурови и незабавни санкции за нарушителите на пътя. „Стягаме национален протест в неделя. Той ще стартира от Партийния дом в 18 часа“, каза Петя Иванова – майка на убития в катастрофа преди три години Васко.

Изплува шокираща връзка между убития 15-г. Филип и загиналия Явор на „Сливница“

Обвинение

Веднага след като блъснал детето, Тодоров е арестуван. Прокуратурата го обвини в причиняване на смърт при евентуален умисъл. Наказанието за такова престъпление е от 10 до 20 години затвор и отнемане на шофьорската книжка до живот. Във вторник Тодоров се изправи пред Софийския градски съд, който реши да го остави в ареста. „Страшно много съжалявам“, отрони само мъжът, който си изкарва хляба с монтаж на климатични системи.

Тодоров е санкциониран и преди за шофиране след употреба на алкохол

Още след ареста му стана ясно, че той е бил глобяван през 2005 г. за шофиране след употреба на алкохол. Сред другите му нарушения са превишаване на скоростта и нарушаване на пътната маркировка.

Искат наказание, ако се возим при пиян или дрогиран

След среща на почернени родители с премиера Николай Денков, министри и представители на различни институции на 4 септември стана ясно, че експертна група ще обсъжда законодателни промени, които да спрат ужаса по родните пътищата.

„Поставихме исканията си. Сред обсъжданите идеи са пътниците, които са се качили при пиян или дрогиран шофьор, също да носят отговорност. Обещаха, че се работи за това експертизите да излизат бързо, да влезе в закона „пътното убийство“.

Има идея и системните джигити да плащат по-скъпа „Гражданска отговорност“. Работи се и върху това камерите на АПИ и на общините да са свързани със системата на МВР, за да може нарушителите да бъдат залавяни и санкционирани веднага. Настояхме и за психологическа помощ за роднините на загиналите в катастрофи“, обясни Петя Иванова.

Филип ще бъде погребан в понеделник.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук