ЕКСКЛУЗИВНО!!! Нов голям успех за ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев

0
776
DCIM100MEDIADJI_0004.JPG

03-годишното гоцеделчевско училище има две ученички с пълни шестици от държавните зрелостни изпити

Това са Мария Писова и Ивелина Таирова, които се обучаваха в паралелката с профил „Хуманитарен“ и издържаха матурата по английски с Отличен 6.00. Само 2 стотни не стигнаха на тяхната съученичка Калина Хаджидиманова да повтори постижение то им от явяването си отново на ДЗИ по езика на Шекспир. Резултатът е изключително висока оценка за знанията на 12-класничките от ПМГ „Яне Сандански“, след като по мнението на специалистите и МОН вариантите на профилиращите предмети за изпитните работи при абитуриентите от Випуск 2023 са с доста по-високо ниво от предишната година.

След оповестяването на резултатите от държавните зрелостни изпити стана ясно, че с отлични оценки по различните предмети са още малко над 30 ученици. Учениците от елитното школо се наредиха сред близо 10-те процента абитуриенти с отлични оценки сред се за страната 45 864 зрелостници, което със сигурност е допълнителен повод за задоволство в ПМГ „Яне Сандански“.

С това се потвърждава традицията едно от най-старите училища в областта да доказва качеството на своята работа с поредните свои отлични ученици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук