Ожесточени сблъсъци между израелските сили и палестинците на Западния бряг

0
449

Израел е нанесъл тежки въздушни удари в Джабалия и Бейт Лахия

Израелските сухопътни сили щурмуваха Дженин, разположен на Западния бряг, съобщиха местните медии в събота.

В момента се водят „ожесточени сблъсъци“ между израелските отбранителни сили и палестинските сили. По-нататък беше отбелязано, че израелската армия е под „силен огън“.

Междувременно медиите съобщиха също, че Израел е нанесъл тежки въздушни удари в Джабалия и Бейт Лахия, и двете разположени в северната част на Газа.

Израелските отбранителни сили съобщиха в събота, че „две неидентифицирани цели“ са били прихванати от системи за противовъздушна отбрана над град Хайфа.

„Никакви сирени не бяха активирани според протокола“, споделиха военните в публикация в социалните медии в Telegram. В допълнение се посочва, че армията е свалила друг „неидентифициран обект“ близо до град Шфар’ам в Северен Израел.

Преди това Хамас заяви, че е изстреляла 150 ракети към израелска територия като ответна мярка „срещу разселването и насочването на цивилни“ в ивицата Газа.

Това е станало при акции на армията

Израелските отбранителни сили споделиха в събота в публикация в социалните медии, че „терористичните цели“ на Хизбула, разположени в южната част на Ливан, са били ударени.

По-рано системите за ПВО отбрана прехванаха няколко неидентифицирани цели над израелска територия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук