Денков: Партиите да не злоупотребяват със страховете на хората

0
394

Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът очаква представителите на протестиращите днес в 16 ч.

Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в кампанията си за местни избори. За това призовава премиерът акад. Николай Денков, който днес е разговарял на тази тема и с политически лидери. Той се обяви против разпространяваната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението.

Министър-председателят очаква представителите на протестиращите днес в 16 ч. в Министерския съвет, за да започнат обсъждането на конкретните стъпки за енергиен преход във въглищните региони. То ще продължи до края на ноември т.г.
Териториалните планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил бяха изпратени на Европейската комисия вчера – в последния възможен срок. Това беше необходимо, за да получи България няколко милиарда лева от ЕС, с които ще се гарантират работни места за хората в трите региона след затварянето на мощностите през 2038 г.

Финалните версии на плановете трябва да бъдат одобрени от ЕК и страните членки на ЕС до края на годината, се казва в съобщението на правителствената информационна служба.

Елка Василева

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук