Москов обеща, че ще подаде оставка, но с едно условие

0
953

Първо трябва да си свърша работата, обясни министърът

Не е хаос, това е промяна. Така министърът на здравеопазването Петър Москов отговори в предаването „Тази неделя” по bTV на обвиненията към него, които са част от мотивите за искания вот на недоверие срещу правителството.

Според него, хората, които не одобряват действията му, не искат промяна. „Тези, които внасят вота, това са хората, които в последните 40 години управляват здравеопазването. Е, добре ли е?”, попита той.

На обвиненията, че все повече хора имат ограничен достъп до здравеопазването Москов отговори, че са отпуснати със 630 хил. повече направления и над 5 млн. нови изследвания.

„За децата увеличаваме цялото количество на прегледите за децата, така, както е според националната ни програма”, добави той.

„За да се стигне дотук, трябваше да се стигне до сбиване със страшно много интереси. Това са 36 млн. лв. повече”, обясни Москов.

На въпрос дали би си подал оставката министърът отговори: „В момента, в който съм си свършил работата, бих я подал съвсем доброволно”.

Москов коментира и спорното предложение за въвеждане на пръстов отпечатък за системата на здравеопазването. „За въвеждането на персонален идентификатор няма нужда от спор. Така защитавате своите пари”, заяви той. По думите му, тези, които са срещу идентификатора, са за това системата да бъде източвана.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук