Таксиджия „изпробва“ новата велоалея на Руски паметник

0
1084

Недобросъвестният водач застраши живота на минувачите

Таксиметров шофьор се качи на новата велоалея на Руски паметник. Недобросъвестният водач от известна столична компания за таксиметрови услуги е заснет в движение от представител на неправителствената организация „Спаси София“.

Шофьорът приел заявка на нови клиенти по средата на велоалеята, като блокирал пътя на колоездачите. Те и без това не разполагат с особено много пространство за каране на велосипедите си в претъпканата с автомобили столица. С нарушението си водачът пречи и на минувачите, които се придвижват на скейтборд или на ролери.

Освен това, като се качва на велоалеята, по която често минават и пешеходци, водачът потенциално застрашава живота и здравето на хората в района. Няма начин качването на велоалеята и слизането от нея да стане по ясно регламентирани правила, т.е. без нарушение на Закона за движение по пътищата.

Там никъде не е упоменато, че автомобили могат да ползват велоалеи като алтернативни маршрути в задръстванията. Името на шофьора за момента не е известно, но е ясен регистрационният номер на автомобила, който се вижда и на снимките./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук