Асен Василев с ключов за всички българи коментар, свързан с приемането на еврото!

0
492

С гръцките колеги работим много добре по това да подобрим обмена на данни между Националната агенция за приходите и гръцката приходна агенция на ниво фактура, каза той

Виждаме, че се изпълняват основните условия за влизане в еврозоната, които са свързани с бюджетния дефицит – с дълга нямаме проблеми.

С инфлацията все още сме извън параметъра, но започва да се свива разликата между България и ЕС, така че очаквам един плавен процес, който да продължи активно. Това каза министърът на финансите Асен Василев за БТА след откриването на българската палата на Солунския международен панаир.

Тази година България е почетна страна на изложението, което започна вчера и ще продължи до 17 септември.

„Подкрепата на Гърция е изключително силна и за двата процеса. С гръцките колеги работим много добре по това да подобрим обмена на данни между Националната агенция за приходите и гръцката приходна агенция на ниво фактура. Целта е проследимост и да няма избягване на данъци и от двете страни“, съобщи още Асен Василев.

„Работим много активно с гръцката страна за двата ни основни приоритета – влизането на България в Шенген, което ще направи много по-лесно придвижването на стоки и на хора, и бизнесът ще бъде много облекчен, и влизането на България в еврозоната“, коментира министърът.

Той посочи, че в следващите два месеца ще има ключови срещи, свързани с процеса по присъединяване на България към еврозоната.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук