ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ! Патриотарска политическа шизофрения или здраво стиснат кокaл на властта?

0
217
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес".

Патриотарската политическа шизофрения със сигурност ще бъде изучавана някога в часовете по психология. Всъщност  „шизофрения“  е тежко, хронично психично заболяване. Терминът има гръцки произход и означава раздвояване на личността.

Ярък пример за раздвояване на политическата  личност е захапването на властта от патриотарите. Такива могат да се посочат до безкрай, но особено ярък е последния такъв с WC министъра от НФСБ.

Та партийката НФСБ излезе с изключително недипломатичната декларация срещу евродепутата Ска Келер.

Тази декларация показвайки на първо място изключително политическо невежество е подписана на първо място от председателя на НФСБ Валери Симеонов и двамата му депутати Борис Ячев и Валентин Касабов. Часове след като декларацията на НФСБ бе разпространена от медиите, правителството на България се разграничи от нея. Заместник министър председател в правителството обаче е и Валери Симеонов, тоест Валери Симеонов се е разграничил от декларацията на собствената си партия, подписана лично от него самия.

Не е ли това политическа шизофрения и то в много тежка форма?

Политически анализатори повече са изненадани от поведението на казионните баджак медии, които послушно одобряват тази политическа шизофрения и дори и я разпространяват. Някога старите хора наричаха такива действия с думи прости и лесно разбираеми- „С едната ръка те милват, а с другата те бият!“.

Именно такива действия демонстрират патриотарите, показвайки, че за избирателите си са подготвили много ефектни думи, с които да погалят слуха им, но с другата здраво им изпразват и последните стотинки от джобовете. Нормалната политическа логика диктува,че когато си излязъл с официална политическа позиция и правителството, в което участваш е срещу нея, просто да подадеш оставка!

Така се случва в онези държави, където все още политиците имат морал, но не и в България и особено ако властта се държи от патриотари, които знаят, че им е за последно!

 Патриотарска политическа шизофрения или здраво стиснат кокaл на властта?
Източник и снимка: Информационна агенция BNews.bg.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук