ГРОЗНИ ЛЪЖИ в ЕФИР! Турският посланик пелтечи за вмешателството на Турция в политиката на България! Гюкче се скри от неудобните въпроси за Местан и партията му!

0
936

Турският посланик Сюлейман Гюкче изрече куп нагли лъжи само за няколко минути, докато беше гост на предаването „Тази събота и неделя“ по Би Ти Ви.

Гюкче не призна информацията, че Турция се бърка във вътрешните работи на България. „Такова нещо няма. Тук става въпрос за една инициатива с политически мотиви, но нека да спра дотук. Приятели, съюзници и партньори не се намесват, нямат работа в партньорските взаимоотношения“, измрънка посланикът.

Той бе помолен да коментира защо за Анкара е толкова важно лидерът на ДПС да се нарича Лютви Местан, а не Ахмед Доган. „Това е въпрос, по който бих желал да не се произнасям. Турция никога не е молила нито един български политик да вземе страна по отношение на друга политическа фигура или обществена фигура в България“, отговори посланикът на Турция у нас.

На въпрос оказвал ли е влияние върху определени фигури, от които зависи Местан да бъде лидер на ДПС, Гьокче посочи: „Не, категорично не“. Отрицателен бе отговорът на Гьокче и на въпроса дали новата партия на Лютви Местан е родена в турското посолство. „Не, изненадан съм наистина да чуя подобен въпрос. Нека съвсем ясно да заявя – според мен трябва да обърнем този разговор в малко по-обяснителен. Нито Турция, нито дипломатически мисии на Турция се занимава с вътрешни работи. Определено не желая да коментирам какъвто и да било въпрос, който би могъл да се изтълкува като вмешателство в българската политика“, каза Сюлейман Гьокче.

Показана бе снимка, на която се вижда, че Гьокче поднася подарък на Местан. Оказа се, че е по случай рождения ден на Местан миналия декември. На въпрос къде е правена снимката Гьокче се почуди и каза: „Мисля, че беше в ресторант“. На въпрос защо Лютви Местан е потърсил защита в неговата резиденция, Гьокче отново се покри хитро:

„Предпочитам да не правя коментар по този въпрос, защото тук не става въпрос за защита и смятам, че г-н Местан винаги е отговарял в медиите на този въпрос. Мисля, че задавате въпрос, който е свързан пряко с вътрешната политика на тази държава и аз ясно казах, че не искам да се произнасям. Г-н Местан вече е дал отговор на този въпрос“. „Изобщо никаква помощ не съм оказвал на Местан. Срещнахме се за кратко и всъщност това беше предварително уговорена вечеря и нещата се развиха по начина, по който всички знаем“, допълни посланикът.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук