Започва битката за СЕМ!

0
1316

Шестима кандидати за членове на Съвета за електронни медии ще бъдат изслушани от парламентарната комисия за култура и медии. Състава на регулатора ще бъде попълнен до великденската ваканция, както съобщи шефката на комисията Полина Карастоянова пред БЛИЦ.Претендентите са Любомир Халачев, София Димитрова, Васил Чобанов, Розита Михалова-Еленова, Иво Драганов и Кин Стоянов.

Почти сигурно е, че София Димитрова ще стане член на СЕМ за втори път, тъй като тя е предложение на ГЕРБ. Иво Драганов пък е медиен експерт от дълги години, бе и шеф на телевизията на брата на експрезидента Петър Стоянов – „Европа“.

Васил Чобанов пък, освен кандидат за СЕМ, е и кандидат за шеф на БНР, който ще бъде избран веднага след попълването на състава на регулатора.

Сред кандидатите е и поетът и бивш шеф на Фонд „1300 години България“ Кин Стоянов, който е син на Радой Ралин.

Трудно е да се каже накъде ще се наклонят везните при изслушването, но в кулоарите на парламента се говори, че вторият може да бъде и Кин Стоянов, тъй като вчера той търсеше подкрепа от депутатите в сградата на Народното събрание, а освен това е предложение на Слави Бинев, който е депутат от Патриотичния фронт, към когото принадлежи и шефката на медийната комисия в НС Полина Карастоянова. /БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук