Циганка на 23 стана най-младата баба в света, (СНИМКИ/ВИДЕО)

0
881

Най-малката майка на света е перуанката Лина Медина, която през 1939 г. ражда напълно здраво дете, което днес е петгодишно момиче. А сега се появи и най-младата баба в света – 23-годишната циганка Рифка Станеску от Румъния написаха местни медии.

Историята на Рифка наподобява на историята на индийски филм. Момичето се влюбило в сина на собственика на местния бижутериен магазин. Момчето било само една година по-възрастно от младата циганка, но романът се оказал бурен, просто вълнуващ.

И тъй като бащата на момчето вече бил успял да го ожени за дъщерята на влиятелен приятел, любовниците трябвало да избягат от селото и да се скитат известно време, докато едва 12-годишната  Рифка не родила дъщеря си Мария. След това родителите им приели съдбата и благословили младата двойка за щастлив семеен живот.

Но не случайно казват, че ябълката не пада по-далеч от дървото.  Мария, може би, е вървяла по стъпките на майка си и дори я надминала по някакъв начин: тя родила дете още на 11 години. Баща му е 12-годишно момче.

Вярно е, че в този случай младите любовници не трябвало да бягат никъде: родителите на Мария, като се има предвид историята им, реагирали на раждането на дете от 11-годишната им дъщеря доста благосклонно, убеждавайки и родителите на момчето да проявят мъдрост и разбиране.

И така се роди не само поредният жител на Земята, но и се появи най-младата баба в света Рифка Станеску – само на 23 години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук