Доклад доказвал, че асфалтът край Своге трябвало да се подмени незабавно, обяви Елена Йончева

0
5248

Доклад направен на базата на експертиза констатирал, че се налага пълна подмяна на асфалтовото покритие на пътя край Своге, а срокът за изпълнение бил незабавно. Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева.

Тя обясни, че в него са били изброени в 7 точки проблеми с пътя, където загинаха 20 души.

Припомняме, чена 25 август автобус с екскурзианти се обърна край Своге. В деня на катастрофата жертвите бяха 17, а ранените – 21.

Документът е бил изпратен до АПИ още на 20 юни миналата година.

„Изпратихме този документ веднага в прокоратурата и изводите трябва да ги направи тя“, допълни Йончева.

Тя разказа, че е започнала да получава документи, след като БСП поиска от АПИ да разреши независими лаборатории от чужбина да направят проверка на петте магистрали.

Йончева припомни също, че бившият строителен министър Николай Нанков е заявил официално, че има влагани недопустими материали в асфалтовата смес при ремонта край Своге.

Припомняме, че Йончева, заедно с колеги си от БСП, внесе искане за независима експертиза, която да установи качеството на магистралите.

На 8 ноември, главният прокурор Сотир Цацаров поиска снема на имунитета на шестима народни представители, сред които и Елена Йончева. Тя се отказа от него и определи действията на прокуратурата като политическо преследване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук