Катерина Тихонова

Екатерина Тихонова – по-малката дъщеря на руския президент Владимир Путин, даде първото си телевизионно интервю, посветено на научни изследвания, за държавна руска телевизия, предадоха световните агенции.

В началото на декември Тихонова се появи за кратко в централната вечерна емисия новини и говори за напредъка на технологиите, насочен към контрола на електрическите импулси в мозъка. Тя бе представена като заместник-директор на Института за математически изследвания на комплексни системи в Московския държавен университет и директор на изследователската компания „Инопрактика“.

„Много е важно един невроцентър да се гради на синергията на тези технологии и реалното търсене от страна на икономиката“, каза тя.

Кратката поява на Тихонова е единствената, според руската система за мониторинг „Медиялогия“, с изключение на малкия либерален телевизионен канал „Дожд“.

През 2015 г. в няколко западни медии се появи информация, че именно Екатерина Тихонова, чието име се появява и като Катерина, е дъщеря на руския президент Владимир Путин. През 2018 г. щатската хазна идентифицира Тихонова като дъщеря на Путин. Досега Кремъл не е потвърждавал официално тези твърдения. През 2015 г. на официално запитване, дали Тихонова е дъщеря не Путин, отговор не бе получен. 

Катерина Тихонова носи името на баба си по майчина линия. Тя е родена през 1986 г. в Дрезден. Следвала е Японистика и Ориенталистика в Санкт Петербург. Смята се, обаче, че тази информация не е вярна и служи за отклоняване на вниманието от дъщерята на руския президент. 

Личният живот на Путин е нещо като държавна тайна. Това, че изобщо бе коментиран разводът на Путин майката на Екатерина – Людмила, бе изключително необичаен ход от страна на президента. 

През 2014 г. Тихонова се омъжва за Кирил Шаламов – син на приятеля на Путин – Николай Шаламов. През 2017 г. двойката се разделя, а с това приключи и кариерата на Кирил Шаламов като икономически съветник в Кремъл. 

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.