Менда Стоянова не вижда престъпление някой да посещава Сараите на Доган

0
2256

Не виждам престъпление някой да се вижда с Доган.“ Това заяви пред bTV шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова по повод твърденията, че Волен Сидеров често посещавал Сараите на Доган.

По думите ѝ всеки може да осъществява контакти с когото си пожелае, стига това да не нарушава коалиционното им партньорство.

Ние имаме сериозно споразумение с нашите коалиционни партньори“,категорична е Стоянова.

По повод сътресенията в малката коалиция, тя коментира, че според нея те са по-скоро в сферата на емоциите и от ГЕРБ нямат никакъв проблем с НФСБ.

Относно вота на недоверие, който днес ще бъде обсъждан в парламента, Менда заяви, че според нея не са възможни изненади.

Тя поясни, че за нея също е било изненада повишаването на максималния осигурителен доход. Според програмата той трябвало да остане същия до 2021 г.

По думите ѝ от тази мярка ще бъдат засегнати около 150 000 души.

„Смисълът на осигуряването е всеки да получи адекватна пенсия на база на вноските, които е правил“, допълни Стоянова.

Според нея таванът за пенсиите е необходим, но той трябва да бъде адекватен.

Стоянова разясни още, че бюджетът на НОИ е на дефицит.

Колкото до бизнеса и неговите искания, тя е категорична, че те не винаги са обществено важни и допълни, че трябва да се прави компромис между бизнес и синдикати.

Шефката на бюджетната комисия коментира и снимка на премиера Борисов с Николай Бареков и Волен Сидеров като изрази възмущението си, че във всяка публична изява се търсят задкулисни договорки.

„Не смятам, че интриги от този характер трябва да създават проблеми на държавата.“, подчерта Стоянова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук