четвъртък, май 23, 2024
Google search engine
дом Власт и държава От „Атака“ оцениха искането за оставка на Сидеров като несериозно

От „Атака“ оцениха искането за оставка на Сидеров като несериозно

0
8585

„Атака“ отвърна на удара на НФСБ.

Искането за оттегляне на Волен Сидеров като лидер на парламентарната група е проява на лош вкус, коментира в Народното събрание националистът Николай Александров. Той посочи, че има ясно регламентирани правила, записани в коалиционното споразумение.

Искането за оттегляне на Волен Сидеров като лидер на парламентарната група е несериозно, подчерта депутатът от „Атака“. Това е като въпроса има ли сериозен вариант да се оттегли подкрепата към Валери Симеонов като вицепремиер, коментира Александров.

От НФСБ се въздържаха от остри отговори на коалиционните си партньори. На коалиционен съвет ще си кажем всичко, което има, коментира Борис Ячев. По думите му е е нормално партньорите да си говорят през медиите.

Припомняме, че от няколко дни коалицията между патриотите отново се тресе, след като лидерът на „Атака“ Волен Сидеров нападна партньора си Валери Симеонов. Надписи, излъчвани по телевизия „Алфа“ обвиняват Валери Симеонов и Цветан Цветанов в налагане на „джендъризма“ и „еднополовите бракове“.

Вчера сутринта от НФСБ поискаха Волен Сидеров да се оттегли като председател на ПГ на Обединени патриоти, което нагнети тлеещия още от лятото конфликт между Сидеров и Симеонов.

Това обаче повишава сериозно напрежението в голямата коалиция, въпреки уверенията на Цветан Цветанов за стабилност на управлението и заявката на премиера Бойко Борисов, че дрязгите между патриотите не влияят на правителството.

Миналата седмица Волен Сидеров искаше вече оставката на вътрешния министър Младен Маринов заради скандал на пътя между съпругата му Деница Сидерова и друг шофьор. Тогава военният министър Каракачанов бе категоричен, че няма основания за искането на Волен Сидеров. Валери Симеонов също не подкрепи искането.

И до този момент няма яснота обаче кой ще е новият главен секретар на МВР, като неяснотата съвпадна с подаването на оставка от страна на националния координатор на „Атака“, който е и бивш главен секретар на МВР по време на правителството на Пламен Орешарски, Светлозар Лазаров.

От лятото обаче отношенията между Волен Сидеров и Валери Симеонов са сериозно обтегнати, но настоящата размяна на реплики и заплахи за напускане на коалицията идва на фона на сближаване между Сидеров и Николай Бареков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук