Патриотите тепърва ще изясняват разминаванията си

0
10998
Валери Симеонов

Тепърва патриотите ще изясняват разминаванията си. Това стана ясно от изявление на Валери Симеонов в Народното събрание.

„Не трябва ние като коалиционни партньори да си говорим пред медиите“, изтъкна той.

Симеонов припомни, че миналият вторник са започнали преговорите за общо явяване. В петък пък дошло изненадващо изявлението на Красимир Каракачанов, което те преглътнали. След това по думите му последвала нова изненада за НФСБ.

Той не е съгласен с квалификациите за междуличностни противопоставяния и боричкания.

 „Не сме си позволявали да правим такива квалификации“, подчерта лидерът на НФСБ.

Симеонов заподозря, че всичко това са стъпки на ВМРО за самостоятелно явяване на евровота. Редно било воеводите да си го кажат.

С днешния брифинг Валери Симеонов си връщал неуважението за разговор пред медиите.

„Никога не е обсъждано водачеството място на Ангел Джамбазки в евролистата. За нас евроизборите не са от жизнено значение“, подчерта той.

Според него европейският вот не е ключ за управлението на страната. „Хората не са гласували за нас, за да сме заедно на избор за главен мюфтия“, подчерта Симеонов.

Иначе той иска отговор защо не заседава ПГ на ОП. До голяма степен е съгласен с лидера на ВМРО, че коалицията не е стабилна.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Националният изпълнителен комитет на НФСБ, преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за медийни изяви. 

Напрежението и неяснотата в малката коалиция тлеят от месеци, като и в момента не е ясно кой е председателя на парламентарната им група, след като от НФСБ оттеглиха доверието си от лидера на „Атака“ Волен Сидеров още през есента на миналата година.

В конфликта Сидеров – Симеонов от лятото лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се включи като „синя каска“, по собствените му думи.

След връщането на Валери Симеонов в парламента обаче се очакваше назряване на нов конфликт. При важното гласуване от депутатите за мандат на правителството за преговори с правителството на САЩ за закупуване на нови изтребителите за българските ВВС депутатите от ВМРО подкрепиха управляващите, а НФСБ и „Атака“ гласуваха против.

Също миналата седмица обаче Валери Симеонов заяви, че няма как да си говори със Сидеров, тъй като двамата не се виждат на заседания на парламентарната група на ОП.

Вчера от „Атака“ разпространиха прессъобщение, че такова заседание е провалено не заради тях, а заради отсъствието на депутатите от НФСБ.

Съответно от НФСБ веднага опровергаха Волен Сидеров.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук