СРАМНО И ЖАЛКО! Защо главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обяснява за смъртта на детето в Болницата на Благоевград? Къде се спотайва Огнян Митев?

Бъдете внимателни

0
10980
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (www.dailypress-bg.com) фоторепортер: Петър ХРИСТОВ / линейка - болница

Тежък грип, пневмония, възпаление на дихателните пътища, скоротечна вирусна инфекция с летален изход, това е причината за нелепата трагедия със смъртта на 5- годишното момченце в Благоевград, предаде Информационна агенция „Топ Преса“.

Детето издъхна вчера сутринта в реанимация на МБАЛ Благоевград и потресе областния център. Изключително бързо се развила инфекцията при детето, което е постъпило в болница в неделя следобед с висока температура. Престояло е в отделението няколко часа, след което лекарите видели, че състоянието му не се овладява, не се подава на приложеното лечение и незабавно е преместено в реанимация, където състоянието се влошавало много бързо.

Интубирано е, но без резултат.

Момченцето издъхнало.

Направено е всичко необходимо, бърза и точна е била реакцията и на медиците в детско отделение и на реаниматорите, но при децата възпалителните процеси протичат много бързо, получило се е нещо като „инфаркт“при възрастните“, коментираха лекари, които са запознати със случая на детенцето.

Малкият посещавал детска градина в Благоевград, майките на децата от тази детска градина са ужасени от случилото се, искат изолиране на болни дечица и проверка от РЗИ.

В предаването  „Тази сутрин” по bTV главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, заяви че няма данни да е имало забавяне на реакция от страна на родителите. То първоначално е било прието в детското отделение на болницата в Благоевград.

Нямаме съмнения, тъй като и клиничната картина – начинът на протичане, и пробата, която е направена – изследването за грип също е положително, така че можем да приемем като основна причина грипната инфекция. Няма други съпътстващи заболявания, това си е чиста грипна инфекция с много бързо развила се типична пневмония като най-често срещаното усложнение на грипа”, коментира здравният инспектор.

Лекарите съветват при най -малкото неразположение и грипоподобни симптоми търсете лекарска помощ.

Грипът не се повлиява от домашни средства и лечение.

Бъдете внимателни.

Колегите от агенция „Топ Преса“ обаче пита директорът на Болницата в Благоевград, доктор Огнян Митев – къде сте уважаеми господин диеректор? На празници и на пити сте прев пред камерите на медиите, ами когато едно семейство е почернено от такъв драстичен случай вие се спотайвате в кабинета си и чакате да отмине бурята! Срамно е! Защо главният здравен инспектор трябва да излиза да обяснява? Къде е директора? Ужасяващо е 21 век в България в благоевградската болница да умират деца от грип. Ужасяващо е и е непростимо! Време е за поемане на отговорност!

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук