Антиваксърите от Варна: Попитахме дали имат разрешителни за ваксини

0
122
Антиваксъри нападнаха медици в мобилен пункт за ваксинация във Варна. По-рано днес министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров поиска прокуратурата да разследва случая.
Малко след 11:00 часа по обяд в неделя няколко души отиват до ваксинациония пункт край Морската градина във Варна. Те поискали да видят разрешителните на препарата от медиците.
„Ние не сме нападнали пункта, ние отидохме там, а хора, които бяха с нас, искаха да се ваксинират. Те попитаха дали имат необходимите разрешителни за тези ваксини, помолихме да ни ги предоставят – не ни ги предоставиха“, сподели пред Bulgaria ON AIR Николай Николов.
„Никой една дума лоша не е казал срещу медицинските служители. Напротив, казахме, че това са деца, които не са виновни, че прилагат тези препарати, които никой не знае какво съдържат. В момента, в който ваксините разполагат с годните разрешителни, в който са преминали всички клинични изпитания, аз ще бъда първият, който ще се нареди и ще си сложи ваксина. Изобщо не трябва да се използва тази дума „антиваксъри“, „проваксъри“ и т.н“, категоричен е Николай.
Здравното министерство осъди действията на групата.
„Осъждам тяхното поведение, защото те са възпрепятствали хората, които желаят да се имунизират, да го направят“, каза директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова.
„Ние категорично осъждаме лекари да бъдат нападани, докато изпълняват трудовите си правоотношения. Независимо от това кой какви мисли и какви намерения има. Всеки има право да избира да бъде или да не бъде ваксиниран“, уточни зам.-министър Тома Томов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук