Асен Агов: Русия не е помогнала на никой до този момент, Великобритания сама да се справя заради нелепото си напускане на ЕС

2
8388

„Не може в такава извънредна ситуация и пред такова предизвикателство да няма разнообразни мнения и да няма различия. Те ще бъдат преодолени. Днес е първият сигнал за това, с изявлението на председателката на ЕК, че се приема формула, близка до българската, за подпомагане на пострадалите страни. Това е солидарност“, заяви журналистът и бивш депутат Асен Агов в BG on Air относно ситуацията с пандемията от Ковид-19.

„Европейският съюз беше толкова неподготвен за това предизвикателство, колкото всяка една страна в него. Сега вече на Италия ще бъде помогнато. Минали са само 2 седмици откакто са започнали мерките на Европейския съюз. Не смятам, че всичко е наред в ЕС, но смятам, че единственият път за изход от кризата е солидарният път“, отбеляза журналистът.

Според Агов Великобритания трябва да се справя сама с пандемията, поради нелепото си напускане на ЕС. Той счита, че е нормално Китай да бъде основният източник на помощ за Италия. „Русия не е помогнала до този момент, защото 80% от онова, което достави е негодно, не става за европейските стандарти.

Куба работи в американска болница установена в Италия. 60-те кубински лекари работят в американска болница. Това е американска помощ, а не точно кубинска. Китай, който е с най-много опит, е очаквано да бъде донор на идеи, на материали, заради онова, което изпита в своята провинция Хубей“, обясни той. Наблюдаваме особена солидарност между хората, която не може да не се отрази на политическите решения, категоричен е Агов.

/News24sofia.eu/

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Куба работи в американска болница установена в Италия. 60-те кубински лекари работят в американска болница. Това е американска помощ, а не точно кубинска. Китай, който е с най-много опит, е очаквано да бъде донор на идеи, на материали, заради онова, което изпита в своята провинция Хубей“, обясни той. Наблюдаваме особена солидарност между хората, която не може да не се отрази на политическите решения, категоричен е Агов. dailypress […]

  2. Асен Ага, крайните русофобски изяви по-скоро дразнят и възмущават българина. Де не сме толкова прости, пък има и поживели поне колкото вас. То нали тези крайни ваши изяви ви превърнаха в маргинали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук