Бащата на убитата в Нови Искър Нанси взе най-тежкото решение. Баба й Йорданка ридае: Кой ти изяде душичката, слънчице?

0
1263

Красавицата ми, бабино слънчице. Кой ти изяде душичката, слънчице? Каква вина има това дете, да го убият? И не само то, и приятеля му? Тези въпроси не спират да измъчват бабата на Нанси – Йорданка.

Припомняме, че 16-годишното момиче бе една от жертвите на хладнокръвния убиец Росен Ангелов, който избра да посегне на живота си, вместо да се предаде на полицията. За жестокото убийство в новогодишната нощ възрастната жена разбира от съседите си в костинбродското село Безден. Там живее с бащата на Нанси, който кара ТИР и рядко се прибира.

„Те са го давали по телевизията и казаха, че Кети е пусната в кладенец и майката на Кети е убита. Всички. Ама Кети не е лоша, тя ми се обаждаше често по телефона”, разказа бабата на Нанси пред Нова телевизия.

Баба Йорданка гледала Нанси от бебе. Днес я гледа само на снимка. Казва, че не знае защо бившият затворник Росен Ангелов е избил цялата фамилия – заради пари или от ревност.

„Красавицата ми, бабино слънчице. Кой ти изяде душичката, слънчице?“, нарежда със сълзи на очи възрастната жена и целува снимката на внучката си.

„Спомням си как съм я гледала, какво сме си говорили, какво съм й купувала. Казваше ми: Бабо, сутрин ще закусваме в сладкарницата”, казва още почернената старица. И добавя, че като малка Нанси мечтаела да стане учителка.

Бащата на Нанси я погребал в Безден, за да е близо до нея.

Учителката, директора на училището и съученички на Нанси отишли на гроба на внучка й и оставили цветя и сладки. Всички плачели, разказа още баба Йорданка.  Александър ще помни дълго касапницата в Нови Искър. С Неделчо и Георги били съседи, деляла ги една ограда. „Само по телевизията съм виждал такова нещо, брутално. На никой не пожелавам да го види. След това събувах кошмари”, споделя той.

И не случайно никога няма да забравят гледката, която виждат, когато приятелката на Александър и деца от махалата влизат в Къщата на ужасите. „През прозореца са видели на бабата крака и ми се обадиха. Тя тогава не е предположила, че е починала, а си е легнала. Недялко, Гошо и бабата бяха преместени в една стая”, казва още потресеният мъж.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here