Блъсков разби Зеления октопод

0
1349

Зад благородното деяние за опазване на околната среда се вихри много сериозен бизнес. Екологията е превърната в един много сериозен бизнес. И зад нея стои една група, обединена под името „зелени“, които са зеленият октопод в България. В него са увлечени някои общини и други организации, на които не им е това работата, заяви пред bTV главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков.По думите му всичко това си е проличало в публикациите на „Труд”, с които изданието искало да обърне внимание на обществото, за бизнеса, който се вихри зад тази кауза.

Относно самосезирането на Върховната административна прокуратура след публикации във вестника, Блъсков заяви, че си има институции, които да се произнесат по законосъобразността на харчене на европейски пари. „Не съм аз този, който ще каже. Журналистиката не е следствено дело, не е прокурор, нека отговорят институциите“, подчерта той.

По повод обвинения от еколога Тома Белев, че в медията се работи с псевдоними, Блъсков отговори, че това е разпространена практика в цяла Европа.

„Върнете се към екологията, защото показахме жълтите ви гащи и сте в истерия”, призова Блъсков опонента си. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук