Борисов с извънредна новина за драмите в БНР и завода „Дунарит“

0
2963

Мога да гарантирам на 100%, че ако се стигне до публичен търг държавата ще купи завода

По-рано днес премиерът Бойко Борисов посети Русе. По традиция той се придвижи до там с джипа си, който шофираше сам.

След като излезе от школото премиерът бе накаран да коментира случващото се в БНР.

„Как ще коментирате натиска върху БНР“, попита го напориста журналистка. „Вие сериозно ли ме питате?! Не само, че не е упражнен натиск от моя страна, ами и направих всичко възможно…“ и тук премиерът бе прекъснат от други журналисти.

Борисов освен това сподели: „Аз не съм стъпвал там от 10 години“.

„Щом научих за свалянето на Силвия Великова й се обадих лично. Познавам я от над 20 години.

Чух за тази глупост, която са сътворили. Аз не познавам директора на БНР и никога не съм го виждал, освен, ако някъде случайно не е заставал до мен. Помолих да му предадат, че все пак да оправи това безобразие иначе ще ида в парламента и ще помоля парламентарната ни група да му поиска оставката“, допълни Борисов.

Премиерът коментира и горещите новини около завода „Дунарит“, който по-рано днес икономическият кмет Емил Караниколов съобщи.

„Мога да гарантирам на 100%, че ако се стигне до публичен търг държавата ще го купи. Ако трябва и отгоре ще дадем на търга, но ще го купим, за да си бъде само държавен. Писна ми да се говори за тази афера“, отсече Борисов.

Премиерът коментира и гръмката новина на БЛИЦ, от която стана ясно, че ГЕРБ няма да подкрепи досегашния кмет на Русе Пламен Стоилов.

БЛИЦ припомня, че малко по-късно лично Стоилов коментара случилото се.

„Не го подкрепихме, защото искам да освежа партията. Това е последен път, в който ще допусна кметовете да управляват повече от трети мандат. Стоилов ще остане в партията и ще помага.

Никой от нас не е женен за поста си. Аз моя премиерски пост напусках два пъти“, уточни премиерът.

Борисов бе попитан и за Корнелия Нинова, но бързо каза: „Не се интересувам от тази госпожа. Само преди два месеца я победихме категорично. Тя призна провала си и подаде оставка, а после унизително се върна. Няма да коментирам тази госпожа“.

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 13 септември 2019 г.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук