Борисов ядосан: Не подавам оставка заради комунистическа фамилия!

0
1574

Премиерът Бойко Борисов категорично отхвърли призивите да подаде оставка заради слабото представяне на Кристалина Георгиева в надпреварата за генерален секретар на ООН. Той дори изрази удовлетворение, че само от едно изслушване тя е получила подкрепа. „За какво да подавам оставка – за това, че не мога да осигуря още 5 години на една комунистическа фамилия ли“, заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

По думите му подаване на оставка ще се отрази негативно върху всички усилия на България за справяне с мигрантската криза.

Припомняме, че по-рано днес от БСП поискаха оставката на Борисов заради провала на българската кандидатура за генерален секретар на ООН и заради слугуване на чужди интереси, с пренебрегване на националния. От АБВ също заявиха, че е достойното Кристалина Георгиева да бъде оттеглена от поста си в ЕК незабавно.

От партията на Първанов поискаха оставка за премиера Борисов и на външния министър Митов. От ПФ също коментираха, че Кристалина Георгиева трябва да си ходи и тя няма право да представлява България в ЕК. Позиция, че отговорността трябва да бъде поета от Борисов и Митов изрази и ЕНП в лицето на Мария Капон./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук