УНИКУМ! Цачева се изцепи: Брюксел е държава!

0
1686

Кандидатът на ГЕРБ за президентските избори Цецка Цачева дискутира в студиото на бТВ актуалните политически теми. Цецка Цачева втрещи зрителите с изказването си, че Брюксел е държава.

На въпрос от страна на Антон Хекимян за това какво ще бъде отношението на страната, ако Цачева стане президент, тя отговаря:

„Така, както е отношението ми към всички световни столици, извън тези, които са ни приоритет. Това са европейските столици – Брюксел, като държава-членка на ЕС и НАТО“.

Цачева направи този коментар по темата за ООН и номинацията на Кристалина Георгиева, която се провали при първото си участие в гласуването на Съвета за сигурност за поста генерален секретар на Организацията.

Тя подчерта, че наистина носи голяма отговорност, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че правителството ще подаде оставка, ако Цачева не е категоричен фаворит на първи тур на президентските избори. „Не мисля, че има такава хипотеза”, категорична е Цачева по повод бъдещото си представяне на президентските избори.

По думите ѝ тя е готова, подготвена за президент и главнокомандващ на армията. „Президентската институция е толкова силна, колкото е силна личността на президента. Така е замислен регламентът, че държавният глава да има силни функции в кризисни моменти, има правомощия и отношения и в трите власти“, разясни Цецка Цачева.

„В ГЕРБ от пролетта тази година се търсеше профилът на кандидат-президентската двойка. В мое лице и на номинирания адмирал Манушев е намерен най-добрият баланс с оглед компетентностите на държавния глава и съответната подготовка и не на последно място политическата подготовка”, отбеляза Цачева. Според нея е имало четирима различни кандидати за вицепрезидент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук