Георги Кадиев учредява „Нормална държава“

0

Независимият депутат Георги Кадиев ще учреди новата си партия, която е кръстил „Нормална държава“. Това ще се случи в 12.00 ч. в зала 8 на НДК. Изключеният от БСП Кадиев съобщи за създаването на новия проект преди повече от месец.

Тогава той каза, че наблюдаваме сплав между управляващи и задкулисие, която унищожава държавата – като една сградата, обхваната от мухъл, която не може просто да боядисате. Кръпките не работят, историческите компромиси по-скоро убиват държавата, отколкото ѝ помагат.

Кадиев посочи още, че разделението в обществото вече не е толкова ляво срещу дясно, колкото честни срещу нечестни, корумпирани срещу некорумпирани – ние срещу тях, като с това обоснова името на своя проект. По думите му именно това – „Нормална държава“, искат гражданите и това им липсва най-много.

В този дух е и слоганът „Всичко отначало“ – „нов морал, нови институции, нов начин за развитие на икономиката, нови цели, нова кауза“.

Първата задача на партията е възстановяването и ръста на икономиката. На втори план и идва и тотална промяна в правосъдната система, като Георги Кадиев допусна, че е възможно да се стигне и до нова Конституция.

pik.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.