Гръмна голяма новина за ГЕРБ от посещението на Бойко Борисов в Пловдив ВИДЕО

0
366

Кирил Петков е последният, който може да говори за прозрачност. Светът върви към война, а ние си говорим, че ще правим тунел, каза бившият премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Пловдив в неделния ден. Той проверява строежа на стадион „Христо Ботев“. 

Наред с новините за футбола, Борисов обяви и голяма промяна, която се задава на политическата сцена в Пловдив.

ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет на града под тепетата на местните избори догодина. Вероятно това ще е настоящият кмет на район „Тракия“ Костадин Димитров, когото Бойко Борисов похвали пред феновете, събрали се на стадиона.

„Ще развия идеята си, когато се срещна с организацията, когато дойдат номинациите, когато пуснем социология кой как се е справил. Говорих със Здравко Димитров. Той направи няколко операции и знае за това. Да, Зико направи много за града“, отсече Борисов.

„Политическата ми оценка е, че той работи много и е много добър човек. Но трябва темпото да се увеличава, не да се намалява“, аргументира се лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и днешното изказване на Кирил Петков пред bTV – „Животът не е само пенсии. Ние давахме по 50 лева. Ето, други искат стадион. Десет детски градини строим в Пловдив. Животът си върви. Светът върви към война, а ние си говорим, че ще правим тунел. Къде им е мостът, къде им е Черно море магистралата? Лъжа, лъжа, лъжа!“.

„Кирил Петков е последният, който може да говори за прозрачност. Той пазаруваше депутатите на ИТН – по лаборатории, апартаменти. Искаме нормални отношения. Видно е, че с тях коалиция не може да се направи. Важно беше за мене двата съюза, в които членуваме, ЕС и НАТО, да ги подкрепим. И с огромни мнозинства подкрепихме“, каза Борисов.

Той уточни, че ГЕРБ говори и с други партии, не само в ПП.

„Искаме да има правителство. На Запорожие руснаците и украинците се бият всеки ден. И ние трябва да мислим всеки ден. Търпеливо, без его и емоции трябва да видим с кой мандат правителство може да има. Асен Василев няма да гласува за Ф-16, ние ще ги свалим. Не сме Слави Трифонов.

Искаме един консултатитев съвет при президента. Той е мъдър човек и няма да остави държавата без правителство и парламент“, продължи Борисов.

„Какво стана с язовирите, какво стана с ББР? И поне има щатни предавания, не им правите услуга. Аз съм оптимист, че ще има правителство.

Трябва да го направим всички, ако сме отговорни. Аз не бягам от отговорност, защото съм правил 3 правителства. Най-лошото е служебен кабинет без парламент пред трета световна война или ядрена авария. Имаме воля и капацитет, но с 67 депутати не можем да направим правителство“, добави Борисов.

 

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук