Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Столична община отказа да разследва мистериите в сградата на адския дом „Асен Златаров“ в квартал „Надежда“ в София. Това е заключението на зам.кметът на Столична община – Албена Атанасова, която „върши проверката“ повече от две седмици, научи ексклузивно „Дейли Прес“.

Столичната община на Фандъкова започна да рови в мръсните тайни на домът след сигнали до редакцията на Информационна агенция „Дейли Прес“ от наши читатели които живеят в близост до сградата в която до преди време имаше настанени деца без родителска грижа.

Както „Дейли Прес“ многократно писа, те ни разказаха за упражнявано физическо насилие спрямо непълнолетни деца от други момчета и момичета в сградата на институцията, секс между тях когато мине 23 ч., нарушени закони, употреба на дрога и разбира се най-страшната случка – секс в дворът на институция в която до преди време е имало настанени деца, а зад сградата на дома има Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в който също има деца. 

Полицията разпитала всички, посочени в сигналите – ама наушения според полицията има и то много. 

В крайна сметка се оказало, че всички ужасни неща, за които нашите читатели разказаха пред „Дейли Прес“, били изрядни, документите перфектни, а правенето на секс няма значение. Да, полицията признава, че в трансферната книга на районото управление има регистрирани случаи на деца, употребили алкохол и дишали лепило и които са правили секс в дворът на институцията която е към Столична община.

Какво последвало ли? Била информирана „Социални услуги за деца и възрастни“ към Столична община, както и МВР в зависимост от случая. В дома бил назначен втори сот/охрана която да ходи на проверка в дома.

В информацията изпратена до редкацията на Информационна агенция „Дейли Прес“ пише обаче:

„По данни на Минка Кънчева Йовчева – директор на дирекция „Социални услуги за деца и възрастни“ при Столична община, в хода на работата по разрешаване на горепосочения проблем е установено, че в момента не съществува специализирано заведение за работа с деца с подобни проблеми в сградата на домът той е закрит времено.“

Т.е. това е положението, по-нататъшно разрешение на ситуацията няма, щото държавата не е измислила как да става това.

В крайна сметка всички оплаквания излиза, че са в сферата на измислицата, проекция на някакви склонни към фантазиране мозъци, каквито се оказват повечето от читателите, с които „Дейли Прес“ е разговарял.

Няма достатъчно данни за извършени престъпления. Точка. Да живее справедливостта!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.