Започва ли войната: Атака с дронове срещу ирански военни бази ВИДЕО

0
295

Мощни експлозии се чуват в Техеран и различни бази на ВВС, в небето са вдигнати изтребители, армията е в пълна бойна готовност

Поредица от мощни експлозии бяха чути в Иран в стратегически обекти. Съобщава се за атаки срещу военни складове, център за производство на боеприпаси и авиобаза, предадоха световните агенции.

Al Arabiya съобщава, че Израел е започнал специална операция „на територията на Иран“ за унищожаване на военната индустрия, вероятно на фона на последните терористични атаки в Ерусалим.

Има съобщения, че фабрика, която произвежда безпилотни самолети Shahid, може да е била унищожена и пет ирански военни бази са бомбардирани.

 

Според агенция ИРНА голяма фабрика за моторно масло се е запалила в град Шахид-Салими в провинция Източен Азербайджан. Aгенция Tasnim съобщава, че военен склад в централната провинция Исфахан и център за производство на боеприпаси също са били атакувани от дронове.

 

 

Съобщава се и за експлозия във военновъздушна база в град Дизфул в Западен Иран, експлозии и пожари в градовете Хамадан (Западен Иран) и Ращ (северната част на страната).

Звуци от експлозии се чуват в иранската столица – Техеран. Очевидци отбелязват, че в небето над града са били вдигнати изтребители.

Oфицерът от израелската армия Игал Левин съобщава, че военновъздушните сили на иранската армия и Корпусът на гвардейците на ислямската революция са в пълна бойна готовност. Съобщава се също, че интернет е бил напълно изключен в Иран.

Източници от Близкия изток съобщават, че Израел е започнал военна операция срещу Иран.

Въпреки това нито израелското правителство, нито военните направиха подобни изявления официално.

Атака с дрон беше насочена към военен обект, свързан с иранското министерство на отбраната в централния град Исфахан късно в събота, се казва в изявление на министерството. В изявлението инцидентът се нарича „неуспешна атака“. Той не приписва отговорност на конкретна държава или група.

По-рано заместник-губернаторът на Исфахан потвърди, че е избухнала експлозия в съоръжение, свързано с Министерството на отбраната, след съобщения за силен взрив, чут в града.

Очевидци в различни части на Иран съобщават за тежък трафик на самолети и хеликоптери. Страната е в повишена готовност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

blitz.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук