Изследваха секс тефтерчето на 152-ма студенти, данните от него са поразителни!

0
1643

През годините много изследвания са доказали  ползите от секса. Освен това, той доставя несравнимо удоволствие.  Сега обаче учени от университета Джордж Мейсън във Вирджиния, са установили нещо още по-любопитно за влиянието на интимните ласки върху хората. За тази цел специалистите са набрали 152-ма студенти, които са се подложили на изследването.

През годините много изследвания са доказали за ползите от секса. Освен това, той доставя несравнимо удоволствие. 

Сега обаче учени от университета Джордж Мейсън във Вирджиния, са установили нещо още по-любопитно за влиянието на интимните ласки върху хората.

За тази цел специалистите са набрали 152 студенти, които са се подложили на изследването. Те трябвало да водят дневник в продължение на три седмици и да записват в него настроението, сексуалните си контакти и усещането за пълноценен живот.

Резултатите показали, че сексът се свързва с усилено усещане за пълноценен живот, както и с по-позитивно настроение. Подобна нагласа е установена и при двата пола.

„В теоретичните модели на благосъстоянието в живота сексът рядко се обсъжда и в много статии се пренебрегва“, заявява ръководителят на изследването Тод Кашдан.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание „Emotion“.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.