Иска, не иска, Пламен Николов влиза в дневния ред на депутатите

0
252

След второто заседание на Председателския съвет на НС стана ясно, че депутатите трябва да гласуват предложения за премиер от ИТН Пламен Николов, въпреки че той подаде заявление, че се оттегля.

Народното събрание ще гласува решение, с което да излезе от юридически заплетения казус. Това ще се случи като първа точка от работата на парламента в четвъртък, обяви Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

„Този прецедент трябва да бъде изигран изключително внимателно. Той създава ново право, а то е жива материя, движи се“, предупреди той.

 

„Взехме решение, че трябва да има краен акт на парламента за оттеглянето на кабинета на ИТН. Това решение трябва да бъде гласувано след дебати в НС“, обясни той.

За участието в Председателски съвет дойде и правния съветник на президента проф. Емилия Друмева, според която обаче топката е в полето на депутатите.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обясни, че ще бъде представен в залата проект на решение за това, че се приема волеизявлението на кандидата за премиер.

Така щяла да се приключи процедурата по първия мандат и да се мине към следващия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук