На Борисов му омръзнало да угажда на БСП с предсрочни избори

0
9678

„За да им угаждаме през шест месеца да правим в България предсрочни парламентарни избори – ще е прецедент.“

Така премиерът Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента „закачката“ на депутата от БСП Румен Гечев от пленарна зала.

Припомняме, че Гечев в края на изказването си по темата „Олимпик“ изказа своята убеденост, че оставките покрай скандала няма да останат на ниво КФН и пожела успех на опонентите си от ГЕРБ в предсрочните парламентарните избори.

Запитан как би коментирал тези пожелания, премиерът отбеляза, че той много пъти им е правил парламентарни избори, че даже и пресконференции е давал след тях.

Борисов отсече и че не иска да чува повече подобни въпроси.

И пред журналистите той обяви, че до два-три дни трябва да имаме работещ Търговски регистър.

„На всички държави може да се случи да се срине Търговски регистър, сега диск е, скапал се и паднал“, обясни Борисов.

Всички, които са допуснали пропуски са отстранени, изпълнени са всички препоръки, посочи премиера, а за извънредното заседание в парламента коментира, че е обяснил „дълго на широко какво се прави, как се прави и какво трябва да се направи“.

Борисов категорично заяви, че няма основания за още оставки, защото от БСП постоянно искат такива. Ако цялата Комисия за финансов надзор има вина, нека си понесат отговорността, но шефът на КФН няма как да се бърка в работата и не носи отговорност за работата на ресорите.

Премиерът Борисов категорично отрече да познава новия шеф на Агенцията по вписвания Габриела Козарева. Така че ако отново се случи подобно нещо, трябва да се питат други хора, заяви премиерът, явно визирайки депутата Волен Сидеров.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук