Невяна Митева проговори за отношенията си с Радев и призна: За първи път с Борисов…

0
2555

Лично проф. Герджиков ме покани да вляза в предизборната надпревара с него, каза кандидатът за вицепрезидент

Аз съм обикновена българка, научена на труд. Не се занимавам с политика. Обичам спорта, работата си, последователна съм. Отгледала съм децата си тук в България. Моето семейство ме подкрепя в това решение. Завършила съм средното си образование в Добрич.

Учила съм и в София и в спортното училище в Пловдив.

каза кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева пред бТВ.

„Продължих в НСА да се обучавам за треньор по плуване. Започнах да работя в системата на спорта като военнослужещ.

В последствие трябваше да избирам да продължа със спорта или с военната си професия и аз избрах втората – решително и смело. След като влязох във военната йерархия трябваше да наваксвам и учих много. Не съм се притеснила. Отидох на обучение в САЩ по програмите на НАТО.“, разказва още тя.

„Няколко години кандидатствах за Военната академия – тогава там нямаше жени. Накрая повярваха в мен. Познаваме се с Румен Радев, но никога не сме работили заедно. Не искам да се ангажирам с коментари по негов адрес. Не се чувствам в лично състезание с него.“, обясни Митева.

„С Румен Радев сме водили спор по повод изтребителната авиация, където все още нямаме жени.“, разясни кандидатът за вицепрезидент.

„Лично проф. Герджиков ме покани да вляза в предизборната надпревара с него. За мен той е достоен българин. Той беше гост, но не участник в наше мероприятие още преди около 5 години. Тогава се запознахме. Аз не се възприемам като част от двойката на ГЕРБ и двамата с проф. Герджиков сме надпартийни. Ние сме отворени и към разговори с останалите политически сили. Вчера бях на среща на жени ГЕРБ и за първи път се видях с Бойко Борисов.“, разказа тя.

„Познавам хора от различни политически партии. Аз общувам със всички. Когато имаме кауза за България трябва да говорим с всички. Възприемам ни като двойката на промяната. Не се определям като лява или дясна – аз съм българка. Ние трябва да изградим мостове там, където са рухнали.“, заключи Митева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.