Непълнолетни изсипаха препарати във фонтаните в Благоевград, опасност от повреда

0
37

Фонтаните в центъра на Благоевград осъмнаха пълни с пяна. От общината смятат, че младежи са изсипали течен препарат за съдове, което създава опасност от изгаряне на цялата водна инсталация.

С гъста пяна са пълни басейните на пеещите фонтани, които са най-красивата атракция през лятото. Според общината младежи са изсипали огромно количество течен препарат за съдове, с идеята да се забавляват. Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, тъй като до помпите и филтрите достига въздух, а не вода.
В момента от общинското предприятие „Строй ремонт“ изпомпват препарата, почистват водните резервоари и цялата инсталация.

Голяма е вероятността фонтаните да не функционират в навечерието на 24 май, денят на Светите братя Кирил и Методий, който е и празник на Благоевград.

На централния площад, където се намира водната аткракция, дефилират и всички абитуриенти от областния център.

Община Благоевград отправя апел към гражданите и гостите на града да бъдат отговорни и да подават сигнали на горещата линия за своевременно предотвратяване на вандалски прояви.

Кадри от камерите за видеонаблюдение в района на пл. „Георги Измирлиев“ разкриват извършителите, изсипали пенлив препарат в коритата на градските фонтани в областния център. Днес бе назначена проверка, като служители към звено  „Инспекторат“ при Община Благоевград са прегледали записите. На тях се виждат две видимо непълнолетни лица, които сипват течност във водата на фонтанните инсталации.  Кадрите ще бъдат предадени на компетентните органи, уточняват от Общината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук