Нова имотна измама побърка хиляди българки, ето схемата

0
58

Колкото и да радеем за равенство между половете, явно този път капанът е само за идиотки. Или мъжете не се интересуват от изгоден уют, знам ли, заяви журналистката Лияна Панделиева

Нова шашма плъзна във Фейсбук. Страница раздава сглобяеми къщи на килограм. С едно-единствено условие – да напишеш ПОЗДРАВЛЕНИЯ.

Най-малко 23 000 се уловиха на въдицата за по-малко от седмица. Изненадващо 90 на сто от клъвналите са жени.

„Имаме удоволствието да ви съобщим, че подаряваме 4 миникъщички поради леки драскотини и леки щети. Затова го изпратихме на случаен принцип до хора, които казаха „поздравления“ и споделиха тази страница преди 17 юни. Късмет!“ – този пост, придружен от две детелинки, предизвика буря в мрежата.

Още по-голям радостен смут настана, когато на същата страничка се появи допълнителна оферта – този път за велосипеди. След еуфорията и десетки женски „Поздравления“, последва отрезвяване.

Това се случи, когато бдителни отбелязаха, че участието върви в комплект с регистрация/верификация. А самият трик е вариация на миналогодишния Фейсбук хит, при който хиляди шарани написаха ЕСЕ, за да участват в надпревара за голяма къща в Канада.

Никой обаче не се вреди с имот на езерния бряг в Албърта, оценен за 1,7 млн. канадски долара. Същото се очаква да се случи и сега.

Нигерия

Част от потребителите, които пресподелиха поста и снимките на кандидатите да си сглобят къща с драскотини, отбелязаха, че американската мечта най-вероятно се сбъдва от Нигерия. Други, по-склонни да вярват на измамата, призоваваха къщите да се дарят на хора, пострадали от земетресения или наводнения. А трети видяха очевидни разминавания – като това, че снимката на сглобяемата къщурка, натоварена на платформа и готова да потегли към четиримата късметлии, снимана отвътре е поне пет пъти по-голяма.

За да има движение, шегаджиите от „Малка къща“ пуснаха (повече от четири пъти) поздравителен адрес към хора, които уж печелят. Линкът, на който трябва да потвърдят обаче, води до несъществуваща връзка.

„Да ви открехна на една нова ФБ схемичка. Ох, смея се с глас. Появила се е страничка, която се казва Малка къща.

Та Малка къща подарява четири сглобяеми къщички на някой, който напише в тяхната страничка ПОЗДРАВЛЕНИЯ. Това е нов вариант на ЕСЕ. Тогава обаче подаряваха голяма къща и то в Канада.

Над 7 хиляди са харесванията на картинката на сглобяема къща и докато отвън прилича на нещо като тоалетна с пристройка, то отвътре е с квадратура на поне тристаен апартамент. Тези, които са много вдъхновени, към ПОЗДРАВЛЕНИЯ добавят, че е много уютно. Направо мечтание от американски тип.

Какво забелязах. ПОЗДРАВЛЕНИЯ изпращат само жени. Хиляди. И колкото и да радеем за равенство между половете, явно този път капанът е само за идиотки. Или мъжете не се интересуват от изгоден уют, знам ли…

В картинки ви показвам какво представлява схемата.

Всички като смахнати пишат ПОЗДРАВЛЕНИЯ, но само единици получават поздравление, че са спечелили.

Ама ако се нуждаете спешно от безплатна… тоалетна с прозорци срещу един поздрав, кво па – атакувайте“, написа журналистката Лияна Панделиева в личния си фейсбук профил.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук