Подробности за последните минути живот на първата лекарка, жертва на К-19 у нас

0
2720

Само часове след интубацията сърцето на Илияна просто спряло

Много тежко приемат лекарите от областната болница в Сливен смъртта на своята колежка от Инфекциозното отделение д-р Илияна Иванова. Тя издъхна за по-малко от 48 часа в реанимацията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, след като разви коронавирусна инфекция.

„Много съжаляваме всички за нея. За съжаление, точно на нашата болница се случи да дадем първата жертва. Колежката, за съжаление, не можахме да я спасим, въпреки всички усилия, които положихме“, каза за „Дарик“ директорът на лечебното заведение д-р Васислав Петров, на когото му е много трудно да говори.

Д-р Иванова е била приета в четвъртък сутринта в Инфекциозното отделение, където работи, но вече като пациент. Същата вечер състоянието се е влошило и е била прехвърлена в реанимацията.

„В петък сутринта я интубирахме и за съжаление, снощи почина“, каза д-р Петров.

43-годишната лекарка е била с астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса. Влошила се е внезапно и сърцето й спряло. Д-р Иванова се е заразила най-вероятно от пациент в отделението, предполагат колегите й.

Съпругът й, който е неин колега от същото инфекциозно отделение, е под карантина там и не може да го напуска. Ръководството на болницата ще направи постъпки пред РЗИ-Сливен да разрешат за последно на лекаря да изпрати съпругата си.

Болницата поема изцяло разноските по погребението на инфекционистката, а регионалната колегия на Лекарския съюз също ще направи дарение за семейството по сметката, която разкрива съсловната организация.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук