Прогноза за времето – 17 юли (събота)

0
2766

Ще е предимно слънчево и отново горещо. Около и след обяд над крайните западни райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

Пореден ден с предупреждение за опасно горещо време – жълт код в цялата страна за очаквани температури днес следобед между 32° и 37°, а в областите: Перник, Кюстендил и Благоевград има предупреждение и за интензивни валежи, гръмотевици и градушки.

Временни увеличения на облачността ще има на места в крайните северозападни райони и там ще превали. Това съобщи Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), пише агенция Фокус.

В събота ще е предимно слънчево и отново горещо. Около и след обяд над крайните западни райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици, ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици.

Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

В неделя и понеделник ще е слънчево и горещо, но над Западна България в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има превалявания, придружени с гръмотевици, ще има условия и за градушки.

Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен, от изток. Максималните температури в неделя ще са между 32° и 37°, от понеделник ще започнат да се понижават.

Във вторник вятърът ще е от северната четвърт, слаб до умерен. Краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има в Северна и Западна България, там и дневните температури ще са по-ниски. В югоизточните райони ще остане предимно слънчево и горещо.

В областите Перник, Кюстендил и Благоевград има предупреждение и за интензивни валежи, гръмотевици и градушки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук