Пророчествата на Распутин за К-19 и джендърите: Смърт без лице и бяла чума

0
2544

Според историци, мистикът предсказва собствената си смърт, падането на царска Русия, Съветския съюз и дори ядрената катастрофа в Чернобил

Коронавирусът продължава да бъде най-актуалната тема сред световната общественост. Смъртоносната болест до момента е отнела стотици хиляди човешки животи в цял свят, а милиони са заразени. И докато в обществото се разпространяват различни истории, че коронавирусът е биологично оръжие, инцидент в лаборатория или че е дошъл дълбоко от природата, някои се насочват към „паранормалната“ страна на тази пандемия, пише Труд.

А именно, общественото мнение е залято от истории за екстрасенси, които отдавна са предсказали появата на смъртоносна инфекция. Освен Нострадамус и известната баба Ванга, появата на коронавируса е предсказана и от руския мистик и съветник на цар Николай II – Григорий  Распутин.

Смърт без лице и бяла чума“

Самозваният свещеник Распутин, роден на 21 януари 1869 г. в Покровское, е смятан за човек с изключителни сили и се изявява като екстрасенс. Според историци, той предсказва собствената си смърт, падането на царска Русия, Съветския съюз и дори ядрената катастрофа в Чернобил. В разгара на пандемията, в обществеността се появиха истории, че той също е предрекъл появата на болестта COVID-19.

„Когато Содом и Гомор се върнат на Земята и когато жените носят мъжки дрехи, а мъжете женски, ще видите как смъртта скача върху бялата чума. Планини от мъртви тела ще бъдат подредени по площади и безликата смърт ще отнеме милиони животи. Градовете с милионно население няма да имат достатъчно ръце, за да погребват мъртвите … Няма лечение, което може да спре бялата чума“ – казва Распутин.

Падането на царска Русия

Някои експерти казват, че Распутин предсказва насилие, т.е. болшевишката революция, а също и смъртта си, в писмо до цар Николай II. Той обявява, че империята ще рухне, ако бъде убит, и че това ще бъде началото на края на управлението на Романови. Две години след смъртта на Распутин комунистите убиват царското семейство Романови през 1918 година.

Чудеса и оргии

Днес Распутин е известен със своите чудеса и оргии. В петроградското общество ексцентричният Распутин е обожаван, макар че често се облича в селски дрехи. Той успява да си извоюва репутацията на благочестив, свят човек, екстрасенс и лечител, способен да излекува престолонаследника Алексей от хемофилия.

Распутин е беден руски селянин, който благодарение на бурния си живот става един от основните съветници и приятели на руския цар Николай II, последния руски цар. Той води скандален личен живот с жените от петроградското висше общество. Нещо повече, често е забелязан да си тръгва с проститутки, да се напива и да се прибира вкъщи едва рано сутринта.

Винаги е мръсен, рядко се къпе и се държи некултурно на обществени места. Поради всичко това, петроградският елит не го приема много радушно. Някои историци твърдят, че Распутин е имал конфликт с Руската православна църква поради вярата му, че връзката с Бог се създава чрез греха, тъй като според него, грехът е незаменим елемент от човешкото поведение и че чрез признанието на греха за вярващия и приемането на унижението от другите, получава Божията благодат.

Отровен, застрелян, хвърлен в реката

В нощта на 30 декември 1916 г. принц Феликс Юсупов, братовчед на императрицата и група заговорници, решават да убият Григорий Распутин. Отначало се опитват да го отровят с вино и сладкиши, но отровата не действа. Тогава принц Юсупов стреля в него отблизо, Распутин пада на пода, привидно мъртъв. След няколко минути обаче става, удря принц Юсупов и се опитва да избяга.

Според някои твърдения, заговорниците успяват да го хванат, бият го, стрелят още няколко куршума в него и го хвърлят в студената река Нева. Когато тялото на Распутин е намерено, дробовете му не са пълни с вода, което показва, че е мъртъв преди да бъде хвърлен в реката, т.е. че не се е удавил.

Британското разузнаване има пръст в това?

Има твърдения, че Распутин и императрица Александра, по рождение германка, уж са планирали примирие между Русия и Германия в разгара на Първата световна война, което изобщо не би задоволило британците.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.