Разкрития! Нинова каза как е водила за ръчичка Кирил и Асен в МС, за да…

0
151

Връща се модел на задкулисие, обръчи от фирми и източване на предприятия, каза лидерът на БСП

От няколко дни ми се обаждат работодатели на малки фирми и са шокирани от следното – създаде се кризисен щаб на 3 август, а днес сме 21. От трети до 21 този щаб не се е събрал. Тези 17-18 дни са загубени. Това заяви бившият вицепремиер и лидер на БСП Корнелия Нинова пред Нова тв. 

„Когато стана кризата с тока, всеки ден разговаряхме с организации, бизнеси и синдикати. Тогава Асен Василев и Кирил Петков не приемаха радушно среща с работодателите и не одобряваха техните искания. Буквално за ръка съм ги водила. Там се караха, излизаха от зала, връщах ги и се справихме“, разкри тя.

„След изборите ще се убеждаваме, както беше до сега. Както ги убедихме да не прекъсваме доставките от петрол, така ще бъде и за газта. Имаме различия. ДБ идеализират тези неща, но ще говорим“, посочи Нинова.

Според нея кабинетът „Петков“ е постигнал много добри резултати в социалната сфера, именно заради БСП.

„Големият въпрос сега е с цените, инфлацията и поскъпването на стоките. Очевидно е, че има лична атака към мен, но това не е важното. Връща се модел на задкулисие, обръчи от фирми и източване на предприятия. Когато бях министър на икономиката имаше мощна кампания срещу мен. Изкарвали сме оръжия, снимали са самолети. Миналата седмица са изнесени оръжия за 1 млрд. евро. А сега по тези теми се мълчи. Онова беше организирана мощна, манипулативна и лоша кампания. Авторите на тази кампания управляват днес. Сега да питам ли аз – Радев да обясни на хората защо се изнася оръжие“, каза Нинова.

Тя категорично заяви, че без значение какви са резултатите от изборите, БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ и ДПС.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук