Росен Желязков разкри подмолната игра на ПП и ДБ, заради тях може да няма кабинет

0
453

Ще търсим подкрепа за наш кабинет. Не се отказваме от формулата за независим експертен кабинет, каза представителят на ГЕРБ

От сега виждаме, че ПП и ДБ няма да искат да участват в нито една формула за кабинет, защото ще търсят възможност да вземат по-голям пай в местната власт през едни нови избориТова заяви зам.-шефът на парламента Росен Желязков от ГЕРБ пред БНТ.

Ще търсим подкрепа за наш кабинет. Не се отказваме от формулата за независим експертен кабинет. И ако вземем първия мандат, ще търсим подкрепа от всяка партия, която може да се присъедини към конституционното мнозинство, обясни Желязков.

„Следващите 2 месеца ще отрезвява политическият разум и ще достигне на нивото на очакванията за юридическото равнище за приемане на устойчиви разпоредби“ – така Желязков отговори на въпрос защо не се случиха промените, касаещи главния прокурор.

„Не беше възможно за 1 ден“, допълни той.

„Темата за желанието се вижда в това кой присъства в пленарната зала, когато се гласува“, обясни Желязков и даде за пример, че дори при гласуването на сроковете между двете четения лидерите на ПП не са били в залата.

Не може в последния момент да се правят такива промени. Законопроектът „Зарков“ е този, който получи оценката на Венецианската комисия като възможно решение за механизъм. Той е внесен на 30 декември.

„Проблемът е изобщо темата за съдебната реформа. Конституционните промени са 2006 и 2016 г. и те променят средата, а не с политически мантри.

За съжаление, политическият дебат взе връх заради чисто кадровия въпрос, а това не е работа нито на изпълнителната, нито законодателната власт, а на съдебната“, коментира зам.-шефът на НС.

За краткото време в което съществуваше това НС успя много ярко да уплътни времето си и да приеме необходими промени, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

По изпълнението на изискванията за изпълнение на нормативните актове, произнасянето на ЕК ще се случи в средата на комисията, коментира Желязков забавянето на промените по плана за възстановяване.

Ако имаме редовно правителство или работещ парламент, което със сигурност ще имаме през април, тогава това би могло да бъде реактивирано, обясни той по повод промените за застраховането и нужните за членството в Еврозоната закони.

Проблемът бил, че всичко пак се случило в последния момент, правителството не успяло да убеди бранша.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук