Сидеров против вдигането на данъка за колите в София

0
218

Одобрен е скок и на налога при продажбата на имоти и автомобили

 

Екологичната комисия в Столичния общински съвет прие предложението на кмета Йорданка Фандъкова да бъдат вдигнати данъците на собствениците на стари автомобили. Вдигането на налога е одобрено от 7 от членовете на комисията и ще бъде подложено на гласуване от Общинския съвет в края на декември.

„За втори път предложих да се оттегли вдигането на данъците, но предложението ми не беше прието. Гласувах „Против” вдигането на налога и наказването на половин милион софиянци, защото не могат да си позволят нови коли”, каза Сидеров. По думите му от Нова година за софиянци се готвят повече плащания.

Той е на мнение, че обществеността и граждански организации трябва да изразят своя протест срещу вдигането на тези данъци, а Сидеров е готов да ги подкрепи.

Припомняме, че лидерът на АТАКА и общински съветник в София още преди седмица се обяви категорично против повишаването на каквито и да било данъци и особено този за автомобилите.

По време на предишното заседание на комисията по околна среда в СОС Сидеров разкритикува общинската администрация, че не разполагат с данни за броя на електрическите автомобили и тези с газови уредби и въпреки това ще накажат шофьорите да плащат повече, макар че те не замърсяват въздуха. В допълнение той каза, че вдигането на данъка няма да доведе до по-чист въздух, а до социално недоволство.

Стана ясно още, че комисията е одобрила и вдигане на данъка при продажба на имоти и автомобили (възмездно придобиване), което ще натовари хиляди софиянци. Сидеров гласува „Против” и това искане на Фандъкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук