Сидеров против вдигането на данъка за колите в София

0
90

Одобрен е скок и на налога при продажбата на имоти и автомобили

 

Екологичната комисия в Столичния общински съвет прие предложението на кмета Йорданка Фандъкова да бъдат вдигнати данъците на собствениците на стари автомобили. Вдигането на налога е одобрено от 7 от членовете на комисията и ще бъде подложено на гласуване от Общинския съвет в края на декември.

„За втори път предложих да се оттегли вдигането на данъците, но предложението ми не беше прието. Гласувах „Против” вдигането на налога и наказването на половин милион софиянци, защото не могат да си позволят нови коли”, каза Сидеров. По думите му от Нова година за софиянци се готвят повече плащания.

Той е на мнение, че обществеността и граждански организации трябва да изразят своя протест срещу вдигането на тези данъци, а Сидеров е готов да ги подкрепи.

Припомняме, че лидерът на АТАКА и общински съветник в София още преди седмица се обяви категорично против повишаването на каквито и да било данъци и особено този за автомобилите.

По време на предишното заседание на комисията по околна среда в СОС Сидеров разкритикува общинската администрация, че не разполагат с данни за броя на електрическите автомобили и тези с газови уредби и въпреки това ще накажат шофьорите да плащат повече, макар че те не замърсяват въздуха. В допълнение той каза, че вдигането на данъка няма да доведе до по-чист въздух, а до социално недоволство.

Стана ясно още, че комисията е одобрила и вдигане на данъка при продажба на имоти и автомобили (възмездно придобиване), което ще натовари хиляди софиянци. Сидеров гласува „Против” и това искане на Фандъкова.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.