Синоптикът Янков с кошмарна прогноза до края на април и разочароваща за лятото

0
171

По думите му, през следващите дни валежите у нас, които ще носят и по-хладно време, ще бъдат често явление

Събота ще бъде последният от поредицата топли и слънчеви дни, следобед ще се заоблачава. Въпреки заоблачаването, валежите ще бъдат оскъдни, главно в Рила и Пирин. Температурите в населените места ще бъдат между 20-25 градуса. По нашето Черноморие облаците ще бъдат разкъсани, посочи пред Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

По думите му още през нощта срещу неделя ще започне пренос на по-студен и влажен въздух от Северозапад. „Той ще обхване бързо страната и в неделя времето ще е дъждовно, с понижение на температурите“, допълни синоптикът.

Янков изтъкна, че през следващите дни до края на месеца валежите у нас, които ще носят и по-хладно време, ще бъдат често явление. „В понеделник и вторник чувствително ще се понижат температурите. В населените места ще бъдат между 7 и 12 градуса“, каза още той.

„Валежите ще се възстановят още от следващата неделя и ще бъдат интензивни, особено между 27 и 29 април. След топла зима – идва една по-прохладна пролет и природата си действа регулярно. Дългосрочните прогнози са за по-топъл и сух юни месец, а валежи юли и август“, завърши Петър Янков.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук