След тежката катастрофа в София: Има ли опасност от унищожаване или изчезване на улики

0
448

От Европейския център за транспортни политики алармират, че важни улики за тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, има опасност да бъдат увредени, укрити и дори да изчезнат. Причината – джипът на Георги Семерджиев и таксиметровият автомобил са оставени на улицата със свободен достъп.

„За първи път попадам на ситуация, при която автомобилът е зарязан тук, на улицата при толкова притеснителен случай. Ние бяхме силно учудени, дойдохме лично да проверим„, посочи пред NOVA Диана Русинова от центъра.

Според нея въпросите трябва да се отправят към разследващите, а тя се надява да няма умисъл и да не е възможно някой да вземе нещо.

„От три дни вали дъжд и ако е имало някакви улики, които са важни и те не са взети при първия и втория оглед и се налага трети оглед, те няма как да бъдат извлечени вече“, категорична е Русинова.

Според нея, всичко това говори за лиспа на държавна политика. Русинова призова да се изготвят ясна методика и протоколи как се действа при такива случаи.

Междувременно спешните медици, отзовали се първи на сигнала на тел. 112 в злощастната нощ, разказаха за шока от видяното. Екипът на д-р Йоанна Минкова и парамедикът Илиан Павлов пристигат на мястото на инцидента много бързо.

„Не бях първия човек. Преди нас имаше пожарна, полиция и прокуратура. Бях с моя колега парамедик Илиян. Първа беше нашата линейка, получихме сигнал в 11:08 ч. Пристигнахме за 4-5 минути. Първата гледка беше на автомобилите, раздробени на пътя„, разказа доктор Минкова.

Колегата ѝ допълва, че са стигнали скоростно и са видели нещо ужасно. „За съжаление не успяхме да помогнем на пострадалите момичета„. Те са на възраст на екипа от ЦСМП. Той само регистрира смъртта им. „Имаше един оцелял, който беше почти невредим – шофьор на такси, без сериозни травми“, посочи Павлов.

„Това нещо остава с теб за цял живот. Няма как да се бяга. Затова ЦСМП е короната в перлата на спешната медицина – показва ти как да помагаш, как да се бориш, въпреки емоциите и ти показва как да жвееш с тях“, каза парамедикът.

„Всеки трябва да има самосъзнанието, че при някакъв тип невнимание или подценяване на ситуация за секунди може да стане както убиец, така и жертва“, посочи д-р Йоанна Минкова.

https://www.vbox7.com/play:8e60811034

dariknews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук