Странно раздвоение налегна Лена: Първо воюва с ДС, после се гушка с нея

0
95

Малко над снимката с потомъка на ДС фамилия е корицата, която Бориславова е поставила, обявявайки се против Държавна сигурност

Раздвоение се забеляза във фейсбук профила на Лена Бориславова. Бившата депутатка от ПП се похвали със снимка с новия им кандидат-кмет за София Васил Терзиев. Прегърната до Терзиев, бременната Бориславова обяви подкрепата си за него, съобщава Tribune.bg.

Малко над снимката с потомъка на ДС фамилия е корицата, която Бориславова е поставила, обявявайки се против Държавна сигурност. На корицата си тя е сложила снимка на бившият ДС агент Николай Радулов с бившия депутат от ПП Радостин Василев.

„Открито заявяваме, че за всеки кандидат, който ще предложим за бъдещи назначения в службите, ще държим да има чисто минало, да не е бил част от престъпна група в България и Европа, както и че не е бил агент на вражеска държава или на държавна сигурност“, пише Бориславова към поста на Радулов.

Само няколко месеца по-късно обаче, Бориславова се гушка с Васил Терзиев, син и внук на ДС агенти. Припомняме, че дядото, на когото Васил Терзиев е кръстен, бил виден партизанин, който между 1952 и 1976 г. е началник на Трето управление – военно контраразузнаване. Бил е генерал-майор, който от 1971 до 1990 г. е член на Централната контролно-ревизионна комисия на ЦК на БКП.

Брат му Тодор Терзиев също е генерал, бил е шеф на Четвърто управление на ДС, а след това и партиен секретар на МВР.

Бащата на издигнатия от ПП-ДБ за кандидат-кмет на София – Александър Терзиев, е бил служител на Първо Главно управление на ДС и е работил под прикритие в посолството ни САЩ, където синът му е тръгнал на училище.

Твърди се, че след промените бащата се е преориентирал и е започнал да работи за САЩ.

 

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук