С европейска заповед за арест издирват Брендо

0
4196

Софийска градска прокуратура – СГП издаде европейска заповед за арест на Евелин Банев – Брендо във връзка с осъдителна присъда от 6 години„лишаване от свобода“.

Евелин Банев е осъден, затова че през периода от 17 октомври 2002 г. до 30 май 2005 г. на територията на Република България, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, Британските Вирджински острови, Конфедерация Швейцария и Република Австрияучаства в организирана престъпна група, създадена с цел да извърши финансови операции със средства, за които е знаел, че са придобити чрез трафик на наркотици.

Присъдата спрямо Банев е в сила на 26 април тази година и Софийска градска прокуратура незабавно е разпоредила задържане на осъдения Банев и провеждането му в затвора. Спрямо него е наложена и забрана за напускане пределите на страната.

След като е установено, че той не пребивава на известните адреси и местонахождението му в страната е неизвестно, Банев е обявен за последователно за местно, общодържавно и международно издирване.

Още в началото на 2015 година стана ясно, че българските власти нямат представа къде се намира Евелин Банев. Припомняме, освен присъдата в България Брендо има отсъдени и 20 години за наркотрафик в Италия и още 10,5 години в Румъния. Заради това и Брендо се издирва от Интерпол.

Още преди това Букурещ поиска от България Брендо да му бъде предаден, но СГС поиска допълнителна информация по случая.

Малко преди старта на делото срещу Евелин Банев в Италия беше отвлечена 10-годишната дъщеря на Брендо – Лара. Тя беше повече от 45 дни в плен и след това изненадващо освободена. И до този момент не е ясно какъв откуп е платен, ако е платен, и кои са похитителите.

Тричленният състав на ВКС изменя присъда от 17 март 2017 г. на Софийския апелативен съд – САС, като отлага ефективната присъда на Крайчев. ВКС оставя в сила присъдата в останалата й част. Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук